18-03-08

Van grootmoe tot bobonnekes ...

 

Ze zijn er in alle soorten, maten en gewichten.

As je aan "oma" denkt dan zie je voor je een iets of wat ouder dametje, rustig van haar oude dag genietend, gezellig keuvelt over ditjes en datjes en o zo blij is wanneer de (klein)kinderen op bezoek komen .

Wel de mijne is een tikkeltje "anders" . Natuurlijk, is ze ook wel in blijde verwachting wanneer we met z'n allen langskomen , ze heeft niets liever ... maar wanneer is onze lieve oma thuis ????
Van dat rustig en stilletjes genieten , wel dat staat helaas niet in haar woordenboek geschreven.
Soms neemt ze wekelijks zo ongeveer een 3/4 tal keer de trein, tram en bus, kompleet solo, zeult dan met een reiskoffer bom-vol-home-made gemaakte kledij, wat opmaak spulletjes en niet te vergeten pruiken !!!!
Dit dwars door ons Belgiëlandje.

Een belleke doen ??? wel, vroeg opstaan is dan de boodschap, want tikt de klok half zeven is omalief al lang ribbedebie... en dit vaak tot 20.00 s'avonds, is dan doodop en kruipt meteen in d'r beddeke. Thuis zitten is niet zo haar'n DADA.


Vaak is ze al wakker om 2/3 uur in de nacht, kan dan de slaap niet meer vatten en komt er dan maar uit, drinkt een kanneke koffie en ondertussen is ze al aan het brainstormen over haar "optredens"
Met haar sloefjes en peignoirke aan, haren die nog rechtop staan, kruipt ze achter haar naaimachientje, van haar naaimachientje naar haar over-lock en dan nog snel het borduurmachientje in gang zetten en hup ze is alweer vertrokken.

Moet ze eens naar de kapper of één of ander buurtwinkeltje, zal ze hier heus niet zoveel tijd aan besteden, Neen want omalief heeft geen tijd, toch niet daarvoor...  tijdverspilling noemt ze dat.

De andere resterende uurtjes van de week is ze volop in trance van haar danspasjes, of ze staat  zelf op de dansvloer of ze zit er met haar neus voor, gewapend met pen en papier om alles duidelijk te noteren
voor de nodige know-how-to-do-it.

Jaja, gaan wij op bezoek bij omalief moeten wij wel eventjes geduld hebben, want ze moet tijd hebben hé.

decoration

 

 

13:45 Gepost door twinkelbel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.