27-02-08

De tijd van toen ...

juist hoorde ik op de radio Het Dorp van Wim Sonneveld en begon te denken. 

Dat ik soms best wel blij is met de tijd van nu , alles wat een mens nodig heeft ligt binnen handbereik, dat maakt het leven aangenaam ( zeggen ze ) en vooral een stuk makkelijker.

Maar is dit nu net wat ik eigenlijk wel wil ?  dat we eigenlijk amper nog onze buur kennen , dat alles voordurend snel moet gebeuren. Je kent het wel , nog snel eventjes dit want zo meteen is het dat. Dat je dat veiligheidsgevoel plots kwijt lijkt te zijn en dat je tien keer moet nadenken voor je iemand wel vertrouwd. En koop je vandaag iets nieuws dan is het morgen alweer oud.

Onze jongeren die niet meer kunnen leven zonder hun mobieltje of virtueel wereldje waardoor ze eigenlijk toch vele dingen missen.

Zo kon ik vroeger nog gezellig spelen op de straten, hinkelen  kikkervisjes zoeken in de grachten of iedereen die gewoon gezellig bij elkander kwam binnenvallen voor een laatste nieuwe roddel van het dorp . De dorpsfiguren die iedereen kenden en dan het aanzicht van de mooie fris-groene welriekende polders.

 Als ik op de dag van vandaag met ons tienerke een fietstoerke plan en we rijden zo gezellig eventjes door de velden met koetjes en kalfjes , haal ik diep adem en hoop zo mijn neus en longen te vullen met de geur van toen vol herineringen dan zegt zij voluit : " Amai , dat stinkt hier " en trekt haar neus op tot bijna achter haar oren.

Dju toch waarom kan ik de tijd niet mixen , een vleugje van toen met een scheutje van nu en alles zou er helemaal anders uit zien.

En is dit dan wat de jeugd later zich herinneren zal ? Luister maar...

 

13:52 Gepost door twinkelbel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wim sonneveld, het dorp, jeugd |  Facebook |

Commentaren

Nostalgie !!! Tja,ik mis soms ook de goeie oude tijd.
Mijn grootouders (langs vaders' kant) waren boeren en geloof me maar,de geur van de boerderij is veel gezonder dan die stinkende benzinelucht.Wij wonen op de "kankerader" van onze gemeente,hier zoeven de auto's met 100/u voorbij en smorgens (wanneer ouders hun kinderen naar school brengen) onstaat er hier een kleine file,niet leuk hoor.
Geef mij maar de goeie oude tijd !!!

Gepost door: Punky | 09-03-08

De commentaren zijn gesloten.